Eckervad's Blogg Inget är Omöjligt

Ski Team syd

Tävlingsrapport Rollsborundan

Posted by eckervad på 2009/11/01

Ja då var det dags att summera dagens tävling vilken också var årets sista tävling i min första  tävlings säsong. Sammanlagt har det blivit 5 tävlingar med blandat resultat,  men man lär sig genom att tävla så nästa år alla hjulbenta gubbar och vältränade killar kommer jag vara livsfarlig haha..

Dagens tävling gick över 18 km på en bana som var lite kuperad men hade iallafall en backe där man fick bita i för att hänga med. Banan var en varvbana och vi körde 3 varv. Det var banan och nu över till racet.

Något jag lärt mig under det här året är att en start i ett rullskid race är som ett sprintlopp första kilometrarna innan det har bildats grupper som sedan blir antingen mindre eller större under loppets gång. Under mina första tävlingar tänkte ta det lite lungt i starten och sedan jobba mig uppåt i fältet men det kan man fetglömma om man inte är super stark och heter typ Tynell eller Svärd. Idag hade jag värmt ordentligt och bestämt mig att ge allt för att hänga med redan från start.

Pang !!! där gick starten och jag stakade och stakade allt jag hade och samtidigt försökte jag tränga mig lite men förhoppningsvis inte fult och vips så var jag i ryggen på Magnus Aasa som jag träffat på flera av tävlingarna. Tanken var nu att försöka hålla hans rygg så länge det bara gick för då vet jag att jag kör på min maxkapacitet. Plötsligt skriker kroppen och stavtagen blir tunga och hans förbannade hjul rullar fortare än mina eller så är det mina armar som inte vill mer. Vid infarten till målet har jag onda tankar och tycker just då att rullskidor är det värsta som finns och jag vill ta höger i nästa sväng istället och skita i allt men…. Jag biter i och inser att jag är helt enkelt inte så stark att jag kan hänga med de snabbaste pojkarna än och nu måste jag skärpa till mig och vid första varvningen börjar kroppen komma igång och det går riktigt bra. Två killar från Ik Stern kör på ordentligt och vi blir tillslut en stor grupp som rullar på i ett bra tempo. Nackdelen med att köra på en knicksigare bana är att man ibland kör på killens stav framför och man kommer farligt nära framförvarandes skidor och det skriks en hel del ord som man inte får lära sig i söndagsskolan. Ut på sista varvet känner jag mig stark och bestämmer mig för att hela tiden ligga långt fram i gruppen för att inte tappa om någon försöker öka. Jag kollar aldrig bakåt när jag kör för att det är lätt att krascha men jag uppskattade att vi var kanske 7 i gruppen som nu närmade sig mål och sista 2 kilometrarna trappades farten upp och eftersom sista svängen nästan var 90 grader in mot mål så satsade jag på att komma in först i kurvan. Lite hårda ord igen och så höger in på rakan spurtade jag allt jag hade och kom in som två i gruppen som visade sig 10 man stark.

Med lite distans till loppet är jag nöjd men har lärt mig att jag måste värma upp mycket hårdare för att kunna vara med från början. Jag vet av erfarenhet att jag är segstartad och det fungerar inte att vara seg i  starten på en rullskidtävling. Jag kom in på 45,17 och en 42 plats av 108 startande så jag kom för första gången i år på rätt sida av resultatlistan tjohooooo.

Håll ögonen öppna för jag har ett MultiRace på gång i juni med rullskidor som en av tre grenar.

Ett svar to “Tävlingsrapport Rollsborundan”

  1. Pia said

    Grattis! Så himla kul att läsa! Du e bäst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: