Eckervad's Blogg Inget är Omöjligt

Ski Team syd

Ledsen,besviken och frustrerad

Posted by eckervad på 2010/01/24

Dagens Stråkenlopp var en tävling som jag sett framemot länge. Mitt första långlopp för säsongen och jag har tränat bra sista två veckorna och kroppen har kännts riktigt bra vilket kändes tryggt inför loppet.

Mitt lopp: Startskotten small av och iväg drog alla med full fart. Jag fick en katastrof start och det kändes som vår del av startfältet inte var med alls. Det var otroligt trångt och utan spår i starten var det som ett rörligt hav av skidåkare. När spåren gick ihop kunde jag se skidåkare långt borta i fjärran. Ingen panik utan jag körde på och det gick bra upp i första backen och jag tog rygg på min kompis Anders som kör skidor riktigt bra. Hängde med bra även om mitt glid var riktigt dåligt. Jag tänkte att är jag bara med upp för backen kommer det här gå riktigt bra. Min oro för ryggen som strulat från och till fanns med i tankarna och tyvärr tyvärr så började det bråka. Först en lätt känning och sedan mer och mer för att tillslut vara allt skit. Vid 6 km kändes ryggen helt stel och det gick inte diagonala alls och jag kunde inte hänga med mer. Det var precis samma känsla som vid förra tävlingen och all min energi och tävlingslust försvann. Jag fick stanna vid spåret och av erfarenhet vet jag att det släpper efter ett tag. Jag körde vidare i ett lungnare tempo och lät åkare skida förbi utan att bry mig alls. Efter en kilometer testade jag igen med samma resultat att ryggen blir som en djupfryst falukorv över byxkanten. 

Jag älskar att tävla och vill så otroligt gärna göra bra resultat så nu idag när det började strula blev jag riktigt ledsen om jag ska vara ärlig. Tankarna om att bryta ett lopp brukar komma ibland när det går tungt men är aldrig något jag gjort tidigare utan jag har gnetat på och tagit mig imål men….idag klarade jag inte av att peppa mig att köra det sista varvet. Från skylten 10 km och in till varvning körde jag på i ett tempo som var behagligt och som ryggen klarade av. När jag sedan kom in till varvning efter 21,5 km valde jag att lämna in och bryta loppet. Varvade på 1.32 och det fick bli allt för idag.

Under sista varvet kom det upp många tankar och det gäller nu att slå bort den här tävlingen och komma igen. Jag har fått ett nummer till en Naprapat i Ulricehamn som jag ska kontakta ikväll.

En mycket besviken Vasaloppsbloggare/Martin

Ett svar to “Ledsen,besviken och frustrerad”

  1. Marie said

    Åh vad surt! Hoppas det ordnar sig med ryggen. Har själv lite problem med stelhet och ont i svanken och har nyss tvingat mig igenom ett Body balancepass som brukar få det att lätta lite, och sparat in en hel del naprapatpengar sista halvåret.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: