Eckervad's Blogg Inget är Omöjligt

Ski Team syd

Det finns bra och dåliga dagar!!!

Posted by eckervad på 2010/02/25

Från måndag vecka 17  2009 har jag haft ett klart mål i mitt tränande och tävlande. Målet har varit att ta mig från Berga by i Sälen till Mora på under 6 timmar den 7 mars 2010.

Vägen från den måndagen fram till idag har varit fylld med fruktansvärt jobbiga träningspass och väldigt många helt underbara och roliga pass. Jag har verkligen njutit av att pressa min kropp under löppas i skogen och rullskidpass på vägarna runt Bankeryd. Många ggr har jag stannat upp i skogen och verkligen njutit av den underbara natur som vi har tätt in på huset och kännt mig lycklig över att jag började träna och skaffade mig ett mål i min träning. Tillsammans med Linus har jag byggt upp konditionen allt eftersom och vägen mot målet har kännts mer och mer realistiskt.

Allt har verkligen flytit på och kännts bra till efter nyår då min rygg började  att krångla och en viss orolighet smög sig in i mitt inre. Årets andra skidtävling på Hallby blev en riktig käftsmäll eftersom kroppen verkligen inte ville vara med och ryggen stelnade totalt för första gången. Tävling efter tävling med samma resultat och trots massage och behandlingar har det tyvärr inte gått att få ordning på ryggen när det verkligen har gällt.

I lördags var det VM och jag körde allt jag kunde och det var en häftig känsla att köra men också väldigt jobbigt. Jag och min naprapat hade tidigare under veckan bestämt att vi skulle ge det en chans till för att se om det fungerade. Tyvärr blev det ju inte som vi hoppats och idag har vi tillsammans bestämt att det inte blir något Vasalopp för mig 2010.

Anledningen till att vi sätter stopp är att vi inte vill riskera min hälsa pga av att jag pressar mig så hårt att jag kan få men och bekymmer i framtiden. Jag ska nu ta det lite lungt och prata med en läkare för att få till en röntgen av min rygg. Anledningen till mina problem är inte klart men jag vill gära få reda på om det kan vara något med mina diskar i ryggen. Jag hoppas jag kan få en röntgen så fort som möjligt för att kunna gå vidare och få rätt behandling.

Givetvis känns det tungt idag men jag försöker att lägga min energi på annat än att känna mig bitter. Mitt träningsår har gett mig så otroligt mycket och jag skulle inte vilja vara utan den resan som idag tog sitt slut.

Jag kommer att komma tillbaka och har redan en rad spännade projekt på gång som kommer bli intressant och roligt. Jag hoppas jag kan plocka fram rullskidorna direkt när snön är borta och starta träningen mot rullskidsäsongen.

Nu ska jag snart sova och här på bloggen kommer det fyllas på som vanligt med det som händer i mitt liv.. Martin Von Eckervad

4 svar to “Det finns bra och dåliga dagar!!!”

 1. Christian Olsson said

  Hej Martin.
  Läste precis att du måste kasta in – jättetråkigt! Lider verkligen med dig, vet av erfarenhet att det är skitsurt när det inte blir som planerat, men det är ännu värre om man övertalar sig själv att försöka ändå och därmed missa sina uppsatta mål p.g.a. omständigheter som man inte råder över. Så du gör helt rätt som står över för att inte riskera framtida hälsa. Den bästa drivkraften sedan brukar vara revansch. Det har varit kul att följa dig på bloggen och även live emellanåt, det är kul men människor som verkligen brinner för något och då framförallt skidåkning. Hoppas vi ses i spåret eller backen upp till Isaberg snart igen. Lycka till framöver/ hälsn. Christian.
  P.S. Det blev 2 silver till i Falun under veckan. Gårdagens 3 varv på 15 km banan känns i benen även idag.

  • eckervad said

   Tack…
   Ja det är surt men samtidigt känns beslutet riktigt. Du nämner ordet revansch och du träffar verkligen rätt. Jag kommer komma tillbaka och förhoppningsvis starkare än någonsin. Stort Grattis till dina tre silver i VM riktigt imponerande och kul att du kör så bra. Mvh Martin

 2. Tommy Skagert said

  Men Satan! Vad jag lider med dig Martin! Jag vet hur mycket tid och energi du lagt ner inför Vasloppet, men det känns ändå som om du tagit tillvara på tiden och passat på att njuta under tiden. Jag vet också att du kommer tillbaka inom kort i ett löpspår, på en cykel, kanske ett skidspår och då misstänker jag att jag får kämpa som en gris för att hålla en revansch-sugen Eckervad bakom mig! Nästa söndag lovar jag att jag åker för dig också! Det har oavsett varit jäkligt kul att träna ihop med dig under året och jag vet att vi har fler ”svettiga och härliga” passramför oss. Jag passar på att kasta ur mig ett förslag, vad säger du om cykelvasan 2010? Jag är på om du är!

  • eckervad said

   Jag lovar du kommer få kämpa framöver med mig tätt i hälarna. Cykelvasan 2010 är jag med på !!!!
   Tack mvh Martin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: